Paars

Paars

Op donderdag 21 december schoof Anne-Maartje Lemereis aan bij Martin Fondse achter de piano tijdens zijn afscheidsconcert als Componist des Vaderlands in TivoliVredenburg. Samen met Floris Rol speelden ze het pianostuk Paars – gecomponeerd door Anne-Maartje – waarmee ze het vaderlandse ambt van Martin overnam.

Lees hieronder een beschrijving van het pianostuk Paars, Paars – Full Score. Want ook jij kunt het stuk spelen! 

Anne-Maartje over Paars: ‘Paars’ is een flexibel stuk dat je in je eentje, maar ook met 2 of 3 pianisten (en vast ook wel met meer!) kunt spelen. Ik speelde het tijdens mijn bekendmaking als Componist des Vaderlands samen met Martin Fondse en Floris Rol. Daarbij droeg ik uiteraard mijn paarse pak. De kleur paars werd vroeger gewonnen uit de purperslak en de slak is mijn lievelingsdier, vandaar! 

 Dit is de basis van ‘Paars’. De onderste partij moet de hele tijd klinken, maar in de bovenste partij mag lekker geïmproviseerd worden. Je kunt samen een volgorde voor het stuk bepalen: laat je de ‘hoofdmelodie’ nog een keer terugkomen? Speelt de onderpartij de basis nog eens solo? Voegen jullie ergens een mooi crescendo toe? Lukt het jullie om van plek te wisselen terwijl de ‘basis’ wel doorkabbelt? (Dat laatste is een tip; erg leuk om te doen!) Verzin er gerust van alles bij en maak je eigen Paars!  

Ik vind het heel leuk als je je uitvoering met me deelt! Trek je mooiste paarse pakje aan en heel veel plezier met spelen van Paars!”