Agenda

 • Mostly Modern Festival

  zondag 28 april 2024

  Mostly Modern Festival

  In de jaren 60, 70 en 80 was Middelburg een belangrijk centrum voor nieuwe muziek. Grootheden uit binnen- en buitenland kwamen naar Zeeland om hun muziek uit te laten voeren. Een aantal jaar geleden is deze mooie traditie nieuw leven ingeblazen met Mostly Modern Festival. Veelal jonge componisten uit de hele wereld grijpen hun kans om hun muziek hier te repeteren en uit te voeren. Twee jonge componisten schreven een orkestwerk onder begeleiding van Anne-Maartje en dat wordt op zondag 28 april in première gebracht.

  Meer hier… 

 • Podium Klassiek

  zondag 05 mei 2024

  Podium Klassiek

  In de uitzending van Podium Klassiek op zondag 7 april heeft Anne-Maartje een oproep gedaan aan de kijkers om een eigen compositie te maken en in te sturen. In de de Podium Klassiek Studio op zondag 5 mei worden twee inzendingen live uitgevoerd.

  Meer hier… 

 • Hollandse Nieuwe – Ralph van Raat

  donderdag 23 mei 2024

  Hollandse Nieuwe – Ralph van Raat

  Nieuwer dan dit wordt het niet: de zes stukken op het programma van vanavond zijn alle zes wereldpremières. Het is dan ook geen toeval dat vijf van de zes stukken speciaal zijn gecomponeerd voor Ralph van Raat, die het programma vanaf het podium bevlogen toelicht. Als pleitbezorger van verse noten kent Van Raat zijn gelijke niet. Behalve internationaal vermaard pianist is hij trouwens ook gediplomeerd piloot. Samen bieden de zes composities een staalkaart van de Nederlandse muziek van nu: rijk, vitaal en bijzonder gevarieerd.

  Eén van de zes wereldpremières is geschreven door Anne-Maartje: Sonatine nr. 1.

  Meer hier… 

  Foto door Melle Meivogel

 • Kinderkorenfestival 2024

  zondag 26 mei 2024

  Kinderkorenfestival 2024

  Voor het kinderkorenfestival componeert Anne-Maartje het kinderkorenfestivallied. Dit jaarlijkse festival vindt plaats in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Kinderkoren uit heel Nederland kunnen zich opgeven voor het festival dat bestaat uit een divers programma met diverse workshops 

  Het lied dat de Componist des Vaderlands speciaal voor het festival schrijft wordt tijdens een grote finale gepresenteerd door de kinderkoren. Ouders en belangstellenden kunnen deze feestelijke afsluiting meebeleven.  

  Meer hier…

 • Oranjewoud Festival

  donderdag 30 mei 2024

  Oranjewoud Festival

  Tijdens het Oranjewoud Festival geeft Anne-Maartje een aantal workshops in de Family Zone. Ze is dagelijks te vinden bij de dagopening en de dagafsluiting én je kunt meedoen aan de familieworkshops ‘Lief Publiek’.

  Meer hier… 

 • Dag van de Componist

  zaterdag 15 juni 2024

  Dag van de Componist

  Zaterdag 15 juni 2024 is de derde editie van de Dag van de Componist. Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, clubs en in huiskamers. De Componist des Vaderlands kan op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Anne-Maartje opent de dag op de IJboulevard van Amsterdam Centraal Station met een gloednieuwe compositie. Op deze dag vindt ook de bekendmaking van de KinderComponist des Vaderlands plaats.

  Meer hier… 

 • Bachfestival Dordrecht – Nieuwe Johannes

  zondag 23 juni 2024

  Bachfestival Dordrecht – Nieuwe Johannes

  Bachfestival Dordrecht laat bezoekers kennis maken met muziek van Johann Sebastian Bach, maar ook met compleet nieuwe composities. Anne-Maartje schrijft een koorwerk dat in première zal gaan ter ere van 300 jaar Johannes Passion. Koren uit de omgeving kunnen meezingen met de tekst geschreven door de stadsdichter van Dordrecht, Swendeline Ersilia. 

  Meer hier…