Agenda

 • Junior Grachtenfestival: In de Knop (6+)

  maandag 26 augustus 2024

  Junior Grachtenfestival: In de Knop (6+)

  Stichting ‘In de Knop’ werd enkele jaren geleden opgericht door Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis en componist Remy Alexander. Naast het organiseren van ‘De Jongste Componistendag’ zetten zij zich tijdens het Grachtenfestival in voor een bijzonder project en een unieke samenwerking met maar liefst zes verschillende kinderopvangcentra in Amsterdam Noord. Het resultaat is een concert vol premières!

  Kinderen uit Amsterdam hebben in workshops nieuwe pianostukken gecomponeerd. Tijdens het concert speelt Anne-Maartje enkele van haar eigen composities, maar het hoogtepunt is het interactieve gedeelte waarbij samen met het publiek een nieuw stuk wordt bedacht en gespeeld. Dit interactieve element zorgt voor een unieke ervaring, waarbij het publiek actief betrokken wordt bij het creatieve proces. Daarnaast voeren de kinderen een muziekstuk uit dat ze met hun eigen groep hebben gemaakt en geoefend.

  Dit concert (in de IJzaal) biedt een inspirerende en meeslepende ervaring voor zowel de kinderen als het publiek, waarbij de kracht van gezamenlijke creativiteit en muziek centraal staat.

  Meer hier… 

 • Ontbijtgast bij De Ochtend op NPO Radio 4

  vrijdag 30 augustus 2024

  Ontbijtgast bij De Ochtend op NPO Radio 4

  Componist des Vaderland Anne-Maartje Lemereis zit in het panel met ontbijtgasten voor het NPO radio 4 programma ‘De Ochtend’. Daar schuift ze af en toe aan om de kranten van die ochtend door te nemen.

  Op deze data is Anne-Maartje te horen op de radio:

  • 24 juli
  • 30 augustus

  Meer hier…