Agenda

 • Sinfonia X Artvark Saxophone Quartet

  zaterdag 14 oktober 2023

  Sinfonia X Artvark Saxophone Quartet

  Een unieke combinatie van klassiek, jazz, groove en meer. Deze avond gaat de nieuwe compositie VAAN in premiere. Componist des Vaderlands Martin Fondse schreef het drieluik voor het Artvark Saxophone Quartet. Het is een ode aan Rotterdam en een ode aan C.B. Vaandrager.

  Het boek ‘Leve Joop Massaker’ van deze schrijver was een van de eerste boeken die Martin las voor de leeslijst op de middelbare school. Martin: ”Rauwheid en ongemak vielen me toen al meteen op. En dat had ook een ongrijpbare aantrekkingskracht op mij, een leeftijdsgenoot van de hoofdpersoon uit het boek.” De compositie VAAN is een drieleuk: ‘Dat kan wel zijn’ / ‘Dat wil nog niet zegge’ / ‘Dat bedoel ik’. Meer informatie via deze link.

 • Brainwash Festival

  zondag 29 oktober 2023

  Brainwash Festival

  Kan muziek een rol spelen om kloven te dichten? Componist des Vaderlands Martin Fondse gaat tijdens het Brainwash Festival met deze vraag aan de slag. Martin zal een lezing geven samen met onder andere de fotograaf des Vaderlands, de Stadsdichter van Amsterdam en de Denker des Vaderlands. Meer informatie over dit mooie festival en tickets vind je hier. 

 • New Music Conference

  donderdag 09 november 2023

  New Music Conference

  Componist des Vaderlands Martin Fondse is aanwezig bij de vijfde editie van New Music Conference in cultureel centrum Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

  De Early Bird tickets zijn nu in de verkoop, klik hier voor meer informatie over de ticketverkoop en het programma.

 • World of Rhythm

  vrijdag 24 november 2023

  World of Rhythm

  In World of Rhythm wordt een smeltkroes van culturen gevierd.  Slagwerk in al zijn facetten vormt het kloppend hart van de wereld, altijd hoorbaar op de belangrijke momenten in het leven: van feest tot oorlog, van geboortes tot begrafenissen.

  Componist des Vaderlands noemt het een mooi, inspirerend project van percussionist DOMNIQ (Dominique Vleeshouwers) met muzikale gasten Gershwin Bonevacia (spoken word), Hind Ennaira (zang en guembri) en Jawa Manla (Ud em zang). Martin: ”En heel veel percussionisten! Een project waar ik me bij betrokken voel en dat perfect past in mijn laatste Neo Roots plannen!” Klik hier voor meer informatie.  

 • Componist des Vaderlands – Martin Fondse Tivoli Vredenburg 20:00

  donderdag 21 december 2023

  Componist des Vaderlands – Martin Fondse Tivoli Vredenburg 20:00

  Op deze avond nemen we afscheid van de huidige Componist des Vaderlands Martin Fondse en wordt het stokje overgedragen aan de nieuwe Componist des Vaderlands voor de komende jaren.

  Martin speelt met musici die hem inspireren en met wie hij graag het podium deelt muziek die hij de afgelopen twee jaar maakte als Componist des Vaderlands. Onder meer All Together Now, het werk dat klonk in alle windstreken van Nederland en is bedoeld om alle provincies en alle mensen te verbinden met elkaar. Verder klinken twee wereldpremières voor twee nieuwe instrumenten ontworpen door Rob van den Broek. Het gehele Martin Fondse Voice Orchestra treedt aan voor delen uit Faces of Water & Diamonds. En ook klinken er nog delen uit Neo Roots de compositie die hij schreef voor Jawa Manla.

  Tickets koop je hier.