Junior Grachtenfestival: In de Knop (6+)

Stichting ‘In de Knop’ werd enkele jaren geleden opgericht door Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis en componist Remy Alexander. Naast het organiseren van ‘De Jongste Componistendag’ zetten zij zich tijdens het Grachtenfestival in voor een bijzonder project en een unieke samenwerking met maar liefst zes verschillende kinderopvangcentra in Amsterdam Noord. Het resultaat is een concert vol premières!

Kinderen uit Amsterdam hebben in workshops nieuwe pianostukken gecomponeerd. Tijdens het concert speelt Anne-Maartje enkele van haar eigen composities, maar het hoogtepunt is het interactieve gedeelte waarbij samen met het publiek een nieuw stuk wordt bedacht en gespeeld. Dit interactieve element zorgt voor een unieke ervaring, waarbij het publiek actief betrokken wordt bij het creatieve proces. Daarnaast voeren de kinderen een muziekstuk uit dat ze met hun eigen groep hebben gemaakt en geoefend.

Dit concert (in de IJzaal) biedt een inspirerende en meeslepende ervaring voor zowel de kinderen als het publiek, waarbij de kracht van gezamenlijke creativiteit en muziek centraal staat.

Meer hier…