‘Thin Air’ – solostuk voor Festivals for Compassion

‘Thin Air’ – solostuk voor Festivals for Compassion

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki schreef het solostuk Thin Air voor Festivals for Compassion. Met dit initiatief van festival Wonderfeel brengen ruim 25 festivals in Europa een ode aan de compassie en solidariteit die we in de corona-crisis massaal tonen. Thin Air kan gespeeld worden op een breed scala aan instrumenten.

Tsoupaki: “Bij het begin van de coronacrisis moesten we snel knopen doorhakken. We besloten de economie stil te leggen om de zwakkeren te beschermen. Een indrukwekkend staaltje van mededogen. Voor Festivals of Compassion heb ik nu een stuk geschreven dat iedere musicus op elk instrument kan spelen, net zoals iedereen op zijn eigen manier uiting kan geven aan zijn innerlijke stem van compassie.”

Op 20 juni gaat Thin Air in première op NPO Radio 4. In maar liefst drie versies: met de celliste Maya Fridman namens Festival Classique, met de gitarist Wiek Hijmans namens het Holland Festival, en met de fagottist Thomas Dulfer namens Wonderfeel. Een dag later wordt het stokje overgedragen aan de acht Festivals van Vlaanderen via Klara, de klassieke zender van België. Daarna is het stuk in de Festivals for Compassion te beluisteren, kriskras door heel Europa.

De gratis downloads van de partituren zijn mede mogelijk gemaakt door muziekuitgever Donemus.

Orginele versie (voor piano, harp, gitaar, cymbalon, enz.)
Downloadlink
Versie voor viool
Downloadlink
Versie voor altviool
Downloadlink
Versie voor cello
Downloadlink
Versie in hoge ligging (g-sleutel)
Downloadlink
Versie in middenligging (g-sleutel)
Downloadlink
Versie in lage ligging (bas-sleutel)
Downloadlink