‘Meeting Point’ voor piano solo

‘Meeting Point’ voor piano solo

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki componeerde Meeting Point als poëtisch statement in deze tijd van social distancing. Zij wil daarmee verklanken dat de afstand die nu tussen ons ontstaat, kan worden overbrugd door muziek en liefde. Om haar boodschap extra zeggingskracht te geven heeft zij van haar nieuwe werk een videoclip gemaakt, met de regisseur Michael Middelkoop en de danser/choreograaf Shay Latukolan. De partituur kun je downloaden via deze link.

De video-clip staat op YouTube:

Calliope Tsoupaki speelt haar eigen werk zelf achter een vleugel die staat opgesteld in een verlaten locatie tussen hoge gebouwen. De danser Shay Latukolan passeert haar, door de corona-crisis noodgedwongen op afstand. Tussen de passanten ontstaat een woordeloze band.

Calliope Tsoupaki over Meeting Point: “Ik heb Meeting Point gecomponeerd in de corona-crisismaanden van social distancing en isolement. Nu de beschermende maatregelen minder streng worden, durven we elkaar weer onder ogen te komen en hopen we dat we ons leven snel weer kunnen oppakken. Er is immers geen afstand tussen ons als het gaat om muziek, als het gaat om liefde.”