zo 8 april – Splendor, Amsterdam: NIEUW AMSTERDAMS PEIL SPEELT SOLOSTUKKEN MICHEL VAN DER AA

NAP stort zich de komende weken op het werk van Michel van der Aa. Deze NAPzak focust op van der Aas solowerken en is een voorproefje voor het concert in het Muziekgebouw op 19 april waar andere kanten van zijn muziek aan bod zullen komen. Van der Aa is naast componist ook filmmaker en regisseur en de werken van vanmiddag dragen daar allemaal sporen van. De vier solowerken voor fluit, cello, viool en piano hebben elk een tegenspeler in de vorm van electronica of beeld en dat levert fascinerende dialogen op tussen mens en machine.

Alter Ego is de opmaat voor de serie Spotlight waarin componist/regisseur/gitarist Michel van der Aa centraal staat. In 4 fascinerende solos hoort u de musici in gesprek in beeld en geluid met hun alter egos. In Memo voor viool is er een spel met de tijd, flarden van het verleden klinken via een taperecorder terug.

Transit voor piano en film laat het verhaal zien van een man die in zijn huis vastzit en vecht tegen eenzaamheid en krankzinnigheid.

Oog voor cello is een virtuoos spel tussen soundtrack en cellist waarbij je op het eind niet meer weet wie er nu eigenlijk aan het spelen is.

In Rekindle blazen soundtrack en fluitist elkaar als het ware nieuw leven in.

In Quadrivial ontrukken de vier solisten zich van hun alter egos en proberen nu elkaar op het verkeerde been te zetten.

Wanneer: zo 8 april, 14:15 uur
Waar: Splendor in Amsterdam

Uitvoerenden:
Nieuw Amsterdams Peil: Eline van Esch (fluit), Heleen Hulst (viool), Mick Stirling (cello), Gerard Bouwhuis (piano)

Meer info