zo 5 mei – Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam: Calliope tsoupaki gastvrouw op jaarlijks componistendiner

Componeren en koken hebben veel met elkaar gemeen. Zowel een kok als een componist tovert met ingrediënten voor verrassende klanken of smaken. Vaak schitteren componisten ook in de keuken. Het jaarlijkse Componistendiner in het Muziekgebouw is daarom een groot succes, met Nederlandse componisten die het publiek zowel muziek als gerechten voorschotelen.

Op het tweede Componistendiner treedt Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki op als prominente gastvrouw. De panfluitist Matthijs Koene vertolkt haar compositie ‘Song for Life and Death’.

Schuif aan en geniet van een avondvullend culinair programma met nieuwe muziek, uitgevoerd door topmusici en medegecomponeerd door een van de componisten waar u mee aan tafel zit.

Het Muziekgebouw schrijft verder nog: “Met het componistendiner laten wij zien dat ongeacht het tijdsgewricht, er altijd componisten zullen zijn die nieuwe noten schrijven. De wereld van de hedendaagse muziek is er een die wortelt in een eeuwenoude traditie, die bruist van de energie en nieuwe ideeën. Iedereen is welkom.”

Wanneer: zo 5 mei, 18:00 uur

Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam
Uitvoerenden:
Meerdere ensembles

Meer info