Zo 3 nov – Museum Slager, Den Bosch: Erik Bosgraaf speelt Tsoupaki (November Music)

Concerten met blokfluitist Erik Bosgraaf zijn een ware belevenis. Een rasmusicus die oude en nieuwe muziek met woord en daad tot leven brengt. Hij wordt beschouwd als een van de meest begaafde en veelzijdige blokfluitisten van een nieuwe generatie. ‘Bosgraafs virtuositeit en bovenal zijn onbetwistbare begrip van elke noot die hij speelt zijn indrukwekkend’, oordeelde NRC Handelsblad. Bosgraaf brak door met zijn bekroonde opnames van de blokfluitmuziek van Jakob van Eyck en speelde daarnaast werk van Telemann, Vivaldi en Bach. Maar hij heeft ook een grote voorliefde voor eigentijdse muziek. Hij werkte onder meer samen met componisten Jorrit Tamminga en Theo Loevendie en won in 2011 de Nederlandse Muziekprijs, de belangrijkste prijs voor klassieke musici in Nederland.
Ook Componist des Vaderlands en November Music-festivalcomponist Calliope Tsoupaki heeft nu gloednieuw werk voor hem geschreven in een serie van solowerken voor diverse instrumenten die ze dit jaar componeert en live worden uitgevoerd tijdens Podium Witteman. Tijdens dit ongetwijfeld intense blokfluitrecital speelt Bosgraaf een wereldpremière en combineert dat met een ouder werk van Tsoupaki in een nieuwe versie voor blokfluit.
Speciaal voor deze middag speelt Erik nog een korte improvisatie met de ney speler Sinan Arat die om 11.30 en 12.30 uur twee solo sets speelt in het museum.

Wanneer: Zo 3 november, 13:30 en 14:30 uur
Waar: Museum Slager Bosch (November Music)

Calliope Tsoupaki

Uitvoerenden:
Erik Bosgraaf (blokfluit)

Meer info