zo 28 januari – Stichting Ruimtevaart (Hoge Zand 42), Den Haag: CORNELIS DE BONDT TROK ZIJN COMPOSITIES TERUG EN MAAKT VIER JAAR LATER DE BALANS OP

Componist Cornelis de Bondt trok vier jaar geleden zijn composities terug uit het muziekleven, mede als reactie op de draconische cultuurbezuinigingen van de overheid. Hij startte een onderzoek naar de juridische status van gecomponeerde muziek en wilde zich als componist opnieuw uitvinden. In een lezing voor Stichting Ruimtevaart doet hij verslag van zijn bevindingen.

Cornelis de Bondt licht toe: “Vier jaar geleden heb ik al mijn werk teruggetrokken uit het publieke domein, theatraal vormgegeven door geënsceneerde acties in het Stedelijk Museum, het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Met deze daad wilde ik de basis leggen voor een onderzoek naar de juridische status van genoteerde muziek en daarmee naar de essentie van ons muzikale erfgoed. De acties waren onderdeel van een heruitvinding van mijn eigen muziekpraktijk, en zij waren uiteraard ingegeven door het zowel rancuneuze als onnozele kunstbeleid van de toenmalige Nederlandse regering en de slaafse uitvoerders ervan van de kunstinstituten. Het was tijd voor een grondige heroriëntering van mijn muziekpraktijk, van de betekenis van smaak, schoonheid, waarheid en het artistieke ordeel in de kunst. De voordracht van 28 januari behelst een verslag van de stand van zaken van mijn zoektocht op dit moment.”

Wanneer: zo 28 januari, 15:00 uur
Waar: Stichting Ruimtevaart (Hoge Zand 42) in Den Haag

Uitvoerenden:
Cornelis de Bondt (spreker)

Meer info