zo 26 november – Intro (muziekgieterij), Maastricht: muziek nicoline soeter in rariteitenkabinet

Vijf musici en een actrice bewegen zich in en om vijf houten vitrines. Een levende klankinstallatie die ook binnenwereld, museum, werkplaats of publieke ruimte kan zijn. Muziektheater, geïnspireerd op een 17e eeuws rariteitenkabinet van Frederik Ruysch, hoogleraar anatomie, zoöloog en botanicus te Amsterdam. In rariteitenkabinetten verzamelde men insecten, edelstenen, exotische planten en anatomische objecten. Het waren niet alleen de eerste aanzetten tot musea, maar ook laboratoria voor natuurwetenschappelijk onderzoek. Het is die combinatie, die in Wunderkammer op een poëtische manier wordt ingezet.

Wunderkammer is een voorstelling over verwondering, over nieuwsgierigheid als drijvende kracht. Het personage in Wunderkammer verzamelt ideeën. Zoals actrice Nina Willems het in de voorstelling zegt: ‘Ideeën zijn als hulpbronnen. Een oneindige voorraad. De enige voorraad, die niet uitgeput raakt, als meer mensen er gebruik van maken.’ De muziek is nu eens een levendige, fantasierijke uitbeelding van de rariteitenkabinetten, dan weer een golvende onderstroom van klank.

Wanneer: zo 26 november, 16:00 uur
Waar: Intro (muziekgieterij) in Maastricht

Uitvoerenden:
VONK: Rianne Wilbers (sopraan), Tom Sanderman (saxofoons), Erwin Muller (klarinetten), Reggy van Bakel (slagwerk), Mei-Yi Lee (slagwerk), Nina Willems (actrice)

Meer info