zo 25 februari – Stadhuishal, Apeldoorn: ORKEST DE EREPRIJS OPENT YOUNG COMPOSER’S MEETING MET WERK VAN GRAHL, BRACCI EN DE KINDELER

Voor de 24ste keer organiseert orkest de ereprijs de Young Composers Meeting, waarbij 16 jonge, talentvolle componisten van over de hele wereld de kans krijgen hun vakkennis en netwerk te ontwikkelen.

RKST21 (orkest de ereprijs en Het Gelders Orkest) opent YCM 2018 met muziek van morgen. Zij spelen werken van upcoming componisten en veteranen van de hedendaagse muziek: uitdagend, onverwacht, maar bovenal ook zeer herkenbaar.

Klassieke muziek maar dan anders: we horen elementen uit de pop, folk en jazz. RKST21 brengt een ode aan de big bands van de jaren ’50 met Monument for Graettinger van de Nederlandse grootheid en muzikale voorloper Louis Andriessen. We horen Ted Hearne’s Is It Dirty, een liefdesbrief aan het rauwe New York waarin klassiek wordt gemengd met jazz en pop. Dolf de Kinkelder en Trevor Grahl componeerden speciaal voor RKST21 nieuwe stukken. Daarnaast is er ook het gloednieuwe Tasselmaker van Ali Can Pusculku, de winnaar van YCM 2017.

Wanneer: zo 25 februari, 16:00 uur
Waar: Stadhuishal in Apeldoorn (gratis toegang)

Uitvoerenden:
De Ereprijs, Clark Rundell (dirigent), Caroline Cartens (sopraan), Ted Hearne (zang), Vera Westera (zang)

Meer info