zo 24 september – Torenpleinkerk, Vleuten: Drie beiaardiers huldigen 80-jarige jan welmers

De Utrechtse componist Jan Welmers wordt dit jaar 80. Het platform van Utrechtse kerken trakteert de jarige op een festival, In meerdere kerken klinken concerten met zijn werk.

De beiaardiers Malgosia Fiebig, Wim Ruitenbeek en Henk Veldman spelen  in de Torenpleinkerk in Vleuten werken van Welmers voor carillon en luidklokken.

De organisatie schrijft over Jan Welmers:

“In 1966 won Welmers het Nationaal Orgel-improvisatieconcours te Bolsward en in 1968 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. In 1964 werd hij organist van de Triumfatorkerk te Katwijk aan Zee, een functie die hij tot 1974 zou vervullen.

Na enige tijd theorie te hebben gedoceerd aan het Utrechts Conservatorium werd hij daar in 1974 benoemd tot hoofdvakdocent Orgel. In 1998 nam hij afscheid van het conservatorium en legde zich toe op het componeren.

Jan Welmers was van 1974 tot 2002 de vaste bespeler van het König-orgel (1776) in de Grote of Sint-Stevenskerk in Nijmegen. Op 22 oktober 2005 kreeg Welmers in de Oude Kerk te Amsterdam tijdens het openingsconcert van het Sweelinck Festival & Concours de Sweelinckprijs voor zijn gehele oeuvre.”

Wanneer: zo 24 september, 15:00 uur

Waar: Torenpleinkerk in Vleuten

Uitvoerenden:
Malgosia Fiebig, Wim Ruitenbeek en Henk Veldman (carillon)

Meer info