zo 24 december – Veensmederij, Amersfoort: MEERMEISJE, EEN KINDEROPERA (6+) MET MUZIEK VAN OENE VAN GEEL

Oene van Geel schreef de muziek voor ‘Meermeisje’, een opera voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar. Met het Ragazze Kwartet.

Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.

Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.

Meermeisje (6+) is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is tot stand gekomen i.s.m. Opera Zuid, Scholen in de Kunst en Ragazze Quartet.

Wanneer: zo 24 december, 14:00 uur
Waar: Veensmederij in Amersfoort

Uitvoerenden:
Ragazze Kwartet, Kleine Zeemeermin: Jade Stenhuijs, Zusjes: Kelly Poukens, Florien Hilgenkamp en Veerle Sanders, Edvard Prins: Jorne van Bergeijk, Triton: Niek Idelenburg

Meer info