zo 22 juli – landgoed Schaep en Burgh, ’s Graveland: RAGAZZE KWARTET SPEELT PREMIÈRESTUK MAYKE NAS IN THEATRAAL CONCERT ‘RADIO RUSLAND’

Het Ragazze Kwartet presenteert Radio Rusland: een theatraal concert met het Ragazze Quartet en de acteur Noël S. Keulen, waarvoor Componist des Vaderlands Mayke Nas Etherkwartet nr. 9 componeerde en het overkoepelende raamwerk rond haar nieuwe stuk en de strijkkwartetten van Rachmaninov, Sjostakovitsj en Goebaidoelina die ook op het programma staan.

Radio Rusland speelt zich af in de ether. De centrale gast is een componist die via de telefoon live wordt geïnterviewd. Hij komt terecht in een absurde situatie waarin twee werelden op elkaar botsen. Wat hij als componist wil zeggen en wat van hem verwacht wordt lopen mijlenver uiteen. Tastend zoekt hij naar woorden om op de hem gestelde vragen te reageren. Er klinken Russische strijkkwartetten, live gespeeld door het Ragazze Quartet, maar ook interviews, speeches, reclames en opnames met Stalin, Poetin, Halbe Zijlstra en Klaas Dijkhoff waarin politiek geladen vragen over artistieke vrijheid worden opgeworpen.

Aan het begin van het nieuwe Etherkwartet van Mayke Nas draait de radio dol. Op alle zenders klinkt hetzelfde openingsakkoord van het Russisch volkslied. Of beter gezegd: niet bepaald hetzelfde openingsakkoord, want het ene “Vaderlandsche” C-akkoord is het andere niet. Een voortdurende verstemming of verstoring zorgt voor harmonisch drijfzand.

Wanneer: zo 22 juli, 20:15 uur
Waar: landgoed Schaep en Burgh in ’s Graveland (Wonderfeel)

Uitvoerenden:
Ragazze Kwartet, Noël S. Keulen (acteur)

Meer info