zo 22 april – Muziekhuis, Utrecht: NIEUW WERK VAN AURÉLIE LIERMAN EN Manuel Sánchez García in GAUDEAMUS SESSIES

In de Gaudeamus Sessies presenteren we previews van eigen producties, voorproefjes uit de Muziekweek en work-in-progress van jonge ensembles en (nog) onbekende componisten. Op het programma van deze 19de editie staan eerste presentaties van Fors Seulement en Aurélie Lierman op het programma.

Componist Manuel Sánchez García viel in 2015 op met twee werken in de Gaudeamus Muziekweek. Vulnus is een samenwerking tussen blokfluitist/zangeres Irene Sorozábal, zanger/componist Georgi Sztojanov en componist Manuel Sánchez García. Samen vormen zij Fors Seulement. Vulnus is volgens de makers een verkenning van de kracht van kwetsbaarheid. Vulnus ontwikkelt zich in drie residenties bij Gaudeamus en in deze Sessie worden de eerste resultaten met publiek gedeeld.

Aurélie Lierman gaat in zee met But What About (BWA) een jong en beloftevol ensemble voor nieuwe muziek uit Den Haag. Taal en communicatie is de rode draad in dit nieuwe werk, met als werktitel (Non) Humanisme & Animisme. Via dit nieuwe stuk voor BWA vist Lierman voor het eerst uit hoe (moderne) vormen van animisme alle zichtbare en onzichtbare werelden helpt te verbinden, te decoderen, te vertalen.

Wanneer: zo 22 april, 16:00 uur
Waar: Muziekhuis in Utrecht (Gaudeamus Sessies)

Uitvoerenden:
But What About (BWA), Vulnus

Meer info