zo 10 juni – Oude Kerk, Spaarndam: victory boogie woogie van piet mondriaan belicht door joost kleppe, aspasia nasopoulou en lucas wiegerink

Vanuit de beperkingen van strikte regels kunnen de mooiste dingen ontstaan. Zo componeerde Hildegard von Bingen binnen dikke kloostermuren de prachtigste melodieën. De hits van de Beatles weken niet af van het gangbare vormschema van de popmuziek. En Bach zocht bij het componeren van zijn geniale muziek de grenzen op van wat in zijn tijd geaccepteerd was.

Joost Kleppe, Aspasia Nasopoulou en Lucas Wiegerink lieten zich inspireren door het lijnenspel en de dynamiek van Piet Mondriaan. In een muzikaal drieluik, vertolkt door a capella vrouwenkwintet Wishful Singing, belichten zij het schilderij Victory Boogie Woogie elk vanuit hun eigen perspectief.

Wiegerink: ” In het boek The making of Victory Boogie Woogie zag ik de allereerste schets van het schilderij: een ijzersterkte compositie van slechts 15 lijnen. Mondriaan heeft er vervolgens tal van vlakken overheen geschilderd en er stukjes tape op geplaatst. Het doek werd een eindeloze zoektocht naar de perfecte compositie, naar het perfecte evenwicht. Deze zoektocht en veelgelaagdheid van het schilderij is de inspiratie voor mijn stuk geworden.”

Wanneer: zo 10 juni, 15:00 uur
Waar: Oude Kerk in Spaarndam

Uitvoerenden:
Wishful Singing

Meer info