za 4 november – Bimhuis, Amsterdam: Reza Namavar ontvangt Eerste Willem Breuker Prijs

Reza Namavar is de winnaar van de eerste Willem Breuker Prijs. Hij krijgt de onderscheiding uitgereikt op zaterdagavond 4 november in het Amsterdamse Bimhuis. De pianist Gerard Bouwhuis en de violiste Vera Beths spelen composities van de bekroonde componist.

De tweejaarlijkse prijs is in het leven geroepen voor componisten die in de geest van Willem Breuker (1944-2010) – componist, saxofonist, klarinettist en drijvende kracht achter het Willem Breuker Collectief – een dwarse koers volgen. In Reza Namavar (1980) herkent de jury een geestverwant.

Het juryrapport vermeldt: “Reza Namavar is een dwarsligger en daarin een duidelijke representant van wat Nederlandse hedendaagse muziek anders maakt. In die dwarsliggerij is hij verwant aan de naamgever van de Willem Breuker Prijs. Zijn idioom onderscheidt zich door de ruimte die het inneemt om de absurdistische kanten van ons leven en de wereld te belichten.”

Reza Namavar ontvangt € 15.000 en een plastiek van Wim T. Schippers uit handen van Olga Zuiderhoek, die optreedt namens het bestuur van de Willem Breuker Stichting.

Lees hier het interview van Merlijn Kerkhof met Reza Namavar (in de Volkskrant van 4 oktober 2017).

Meer informatie over Reza Namavar: www.rezanamavar.com

Meer informatie over Willem Breuker: www.willembreuker.com

Wanneer: za 4 november, 20:30 uur

Waar: Bimhuis in Amsterdam

Uitvoerenden:
Gerard Bouwhuis (piano), Vera Beths (viool)

Meer info