za 30 december – De Plaats, Anhem: LUCAS WIEGERINK LEVERT MUZIEK VOOR OERSOEP: EEN KINDERVOORSTELLING OVER UNIversELE VRAGEN (8+)

De componist Lucas Wiegerink – een student van o.a. Martijn Padding en Louis Andriessen – valt op met een eigengereid oeuvre. Hij was al composer in residence van Musis Sacrum in Arnhem en schreef opdrachtwerken voor bekende ensembles als het Nederlands Kamerkoor. Nu levert hij de muziek voor Oersoep, een voorstelling voor kinderen van 8 tot 88.

Het verhaal:

Ka is negen jaar en een Nieuwsgierig Neus. Haar vader is op wereldreis en haar moeder in de hemel. En wie geeft nu de antwoorden op al haar vragen?

Waarom zijn er mensen van verschillende kleuren? Waarom een man en een vrouw? Waarom is de hemel zo hoog? Waarom is het donker zo donker? Waarom is vuur heet? Waarom prikken muggen? Waarom word je verliefd? Waarom moet je dood? Waarom kan de één reizen met een koffer in zijn hand, en moet de ánder zich erin verstoppen? Wie is de Eén, en wie de Ander? Waarom kan nooit iets hetzelfde blijven? Waarom weten we niet alles?

Vragen te over! En gelukkig, antwoorden genoeg! Oersoep duikt in de ketel vol oeroude scheppingsverhalen en tovert uit alle hoeken van de wereld grappige en betekenisvolle antwoorden tevoorschijn op de vragen van een Nieuwsgierige Neus anno nu. Oersoep wordt gespeeld door acteurs, zangers en muzikanten uit alle windstreken van de wereld. Voor iedereen van 8 tot 88 met een nieuwsgierige neus op zoek naar onverwachte antwoorden. Komt dat zien!

Wanneer: za 30 december, 15:30 en 19:30 uur
Waar: De Plaats in Anhem

Uitvoerenden:
Lamin Kuyateh (kora speler, Afrikaans snaarinstrument), Frans Kemna (divers slagwerk), Muziektheaterkoor van De Plaats

Meer info