za 28 oktober – Stadstheater, Arnhem: DE VEENFABRIEK RECONSTRUEERT HAMLET IN PARIJS, MET BERLIOZ’ MANISCHE LIEFDE VOOR OPHELIA

Ophelia is een reconstructie van de meest invloedrijke voorstelling ooit, met muziek van Bastiaan Woltjer en Berlioz. Een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. De Veenfabriek neemt je mee in twee vervlochten verhalen over inspiratie en begeerte. We zetten onze tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet & Ophelia, vertellen van de beroemde Ierse actrice en muze Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laten ons inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar, Hector Berlioz.

Wat betekent het te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zetten we alles op alles om met theater het verschil te maken.

Dit is een verhaal over de liefde. Dat is alles. Dus kom naar het theater en word krankzinnig: word verliefd op Ophelia.

Wanneer: za 28 oktober, 20:15 uur
Waar: Stadstheater in Arnhem

Uitvoerenden:
De Veenfabriek

Meer info