za 24 februari – Toneelschuur, Haarlem: MAURICE HORSTHUIS GEBRUIKT VIVALDI’S ‘4 JAARGETIJDEN’ IN ABSURDISTISCH MUZIEKTHEATER OVER KLIMAATVERANDERING

Altvioliste Esther Apituley en regisseur/schrijver Ko van den Bosch slaan de handen ineen voor de muziektheatervoorstelling Vivaldi Code Rood, geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn.

‘Vivaldi Code Rood’ is geschreven voor twee actrices en zeven musici. De actrices spelen twee weervrouwen, die gevangen zitten in het format van ‘de weervrouw’, met het bekende bruggetje tussen nieuws en weer zoals we dat dagelijks horen op het journaal. In een absurd-humoristische tekst van Van den Bosch wil de ene weervrouw het hebben over grote geo-politieke dingen, terwijl de andere liever reageert op wat haar vandaag nu weer is overkomen. Ondertussen zoekt Apituley de extremen in de muziek van Vivaldi op, waarbij het hoog en het laag ruim vertegenwoordigd zijn.

Wanneer: za 24 februari, 20:30 uur
Waar: Toneelschuur in Haarlem

Uitvoerenden:
Esther Apituley (altviool), Annelinde Bruijs, Charlie Chan Dagelet, diverse koren en strijkorkesten

Meer info