za 2 juni – Overtuin, Oranjewoud: AART STROOTMAN ROEPT MET TEMKO SPIRITUELE KLANKWERELD OP IN FUTURISTISCHE PLASTIC BUBBLE

Stap binnen in de gigantische futuristische plastic bubble van de Italiaanse kunstenaar Marco Canevacci en onderga midden in de nachtelijke Overtuin een stilteconcert door TEMKO. Dit trio speelt het minimalistische Lunar van gitarist en componist Aart Strootman, winnaar van de Gaudeamus Prijs 2017, samen met bassist Fred Jacobsson en slagwerker Ramon Lormans. Musici en publiek dragen koptelefoons en luisteren naar de muziek. Verder heerst de stilte van de nacht.

Met dwangmatige nauwkeurigheid overlappen de polyritmen van de bas en het houten slagwerk elkaar totdat de prepared guitar de muzikale pulsen met elkaar verbindt. Er ontstaat een schijnbaar spirituele klankwereld die voortduurt tot de betovering wordt verbroken en elk van de musici zijn eigen weg gaat. Bijna volkomen verborgen in duisternis, luid, meedogenloos en toch zo ontspannend is Lunar een unieke ervaring.

Wanneer: za 2 juni, 23:00 uur
Waar: Overtuin in Oranjewoud (Oranjewoud Festival)

Uitvoerenden:
TEMKO

Meer info