za 17 februari – BIMhuis, Amsterdam: David Kweksilber Big Band DUIKT in audiovisueel avontuur MET Peter van Bergen

‘Ja, dat moet maar eens onderzocht worden’, de nieuwe compositie van Peter van Bergen (Studio LOOS), heeft niet alleen een prikkelende titel, maar ook een fascinerende opzet: met een app in de hand, vergezeld door een animatiefilm, treden bigband, publiek en interactieve improviserende software het avontuur tegemoet.

Naast deze première speelt de David Kweksilber Big Band meer nieuwe muziek van toonaangevende componisten, naast grensverleggende historische bigband-composities. De 26-koppige band wordt geroemd om zijn onalledaagse bezetting met eigenzinnige musici uit zowel de geïmproviseerde als de modern klassieke muziek.

‘Dankzij vaste optredens in het BIMHUIS is de groep samengesmolten tot een knetterende, organische fabriek met een sterk repertoire. De grote rijkheid aan timbres is de kracht van dit gezelschap. De open blik van alle bandleden maakt David Kweksilber Big Band tot een ongekend elastisch ensemble. Daar komt bij dat ze spelen met veel plezier; ook daarvoor kom je graag naar de concertzaal’ (de Volkskrant).

Wanneer: za 17 februari, 20:30 uur
Waar: BIMhuis in Amsterdam

Uitvoerenden:
Meer info