za 12 mei – Splendor, Amsterdam: ROBIN COOPS EN ERIC MAGNÉE BASEREN NIEUW WERK OP METAMORFOSEN OVIDIUS

Alles is altijd aan verandering onderhevig, alles is in beweging, alles stroomt.

De Metamorfosen van Ovidius kan als een metafoor worden gezien voor alle veranderingen die plaatsvinden in de menselijke psychen en onze onderlinge relaties. Regisseur-componist Robin Coops neemt de verhalen van de Metamorfose als uitgangspunt om deze te verbinden aan universele veranderingen van alle tijden. Hoeveel controle willen en kunnen wij uitoefenen op de chaos.

Deze avond zullen de eerste etudes van deze popsongs worden gepresenteerd. Hij zal daarbij worden bijgestaan door componist-geluidskunstenaar Eric Magnée en celliste Maya Fridman. Samen nemen zij de luisteraar mee in een reis langs de verhalen van Orpheus, Actaeon en Iphis.

Robin Coops studeerde aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht, het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en studeert momenteel aan een master op de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft hij onder zijn eigen stichting M31 Foundation operaproducties geproduceerd en geregisseerd waaronder Der Kaiser von Atlantis en Disconnect. Daarnaast speelt hij met zijn Art-Rock band Human 2.0, waarmee zij op 15 juni hun debuutalbum presenteren in de Rotterdamse Schouwburg.

Wanneer: za 12 mei, 20:30 uur
Waar: Splendor in Amsterdam

Uitvoerenden:
Piano-zang: Robin Coops
Elektronica: Eric Magnée
Cello: Maya Fridman

Meer info