za 12 mei – De Flint, Amersfoort: ZES PREMIÈRES IN FINALE 3E KEURIS COMPONISTEN CONCOURS

Na het internationaal grote succes van 2016 volgt nu de derde editie van de Keuris Componisten Concours. Componisten van alle leeftijden en uit alle landen kunnen publieksvriendelijke composities insturen voor jeugdsymfonieorkest of ensemble (viool, cello en piano). Uit de vele internationale inzendingen zal een vakjury zes composities selecteren, die tijdens het Finale Concert ten gehore worden gebracht door het Keuris Ensemble en het Amersfoorts Jeugd Orkest. Het Keuris Ensemble speelt voor deze gelegenheid met drie jeugdige musici die de strenge selectie doorstonden tijdens de Keuris Voorspeeldagen.
Voorafgaand aan het Finale Concert worden zij gecoacht door de professionele musici van het ensemble en de genomineerde componisten. De andere categorie is voor het Amersfoorts Jeugd Orkest die in de grootste bezetting zal verschijnen. Het orkest wordt al decennia beschouwd als het beste jeugdorkest van Nederland.
Na afloop van het concert worden de winnende composities bekendgemaakt. Er zijn acht prijzen te verdelen. Tristan Keuris werd in 1946 geboren in Amersfoort. Hij wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke na-oorlogse componisten van ons land. Nieuw is het middagprogramma met workshops en culturele programma´s voor bedrijven en events voor jong en oud.

Programma Finale Concert:
3 geselecteerde stukken in Categorie Ensemble (viool, cello en piano)
3 geselecteerde stukken in Categorie Jeugdsymfonieorkest

Wanneer: za 12 mei, 20:15 uur
Waar: De Flint in Amersfoort

Uitvoerenden:
Mike Boddé (presentatie), Amersfoorts Jeugd Orkest, Keuris Ensemble, Prijswinnaars Keuris Voorspeeldagen, Henry Kelder (artistiek leider)

Meer info