Wo 9 September – Première Tsoupaki’s ‘Summer 2000’ opent Gaudeamus Muziekweek

Gaudeamus bestaat 75 jaar. De jubileumeditie van de altijd op de toekomst gerichte Gaudeamus Muziekweek opent feestelijk met een concertprogramma dat voor één keer – heel even – terugblikt maar ook nieuw werk presenteert.

Al 75 jaar laat Gaudeamus nieuwsgierige muziekliefhebbers kennis maken met de (gecomponeerde) muziek van morgen. Asko|Schönberg, dat al sinds de oprichting nauw verbonden is met Gaudeamus, duikt in de archieven en speelt werk van componisten die een hechte band met het festival hebben.

Verspreid over verschillende hoeken van de Grote Zaal grasduinen de topmusici van Asko|Schönberg door 75 jaar nieuwe muziek. Als een live jukebox spelen ze een eigenzinnige medley van werken van voornamelijk Nederlandse componisten. Daaromheen geeft directeur Henk Heuvelmans zijn kijk op de bijna 40 jaar Gaudeamus die hij meemaakte.

NB Het concert is ook online te zien via de website van Gaudeamus. Het is beschikbaar volgens een pay-as-you-like-principe. Je hoeft niet in te loggen, je hoeft geen speciaal programma te downloaden. Je hoeft enkel met de internetbrowser van je keuze naar www.gaudeamus.nl te gaan en de livestream die bezig is aan te klikken. Via de pay-as-you-like-knop kun je dan, als je dat wilt, een donatie doen. Laat vooral ook in het chatscherm weten wat je van het concert vindt!

Programma

Yannis Kyrakides: Karaoke Etudes

Richard Ayres: No. 34

Louis Andriessen: Y después

Calliope Tsoupaki: Summer 2020 première, opdracht van Gaudeamus

Oscar Bettison: Two Miniatures (from The Light of Lesser Days) première

Koen Kaptijn: Jubile a 3 première

Anna Korsun: Spleen

Michel van der Aa: Wake

Pauline Oliveros: Kitchen Symphony, ‘Peace Soup’

Wanneer: Wo 9 september
Waar: Grote Zaal – TivoliVredenburg
Wie: Asko|Schönberg

Meer info