wo 6 december – Theater ins Blau, Leiden: VIJF NEDERLANDSE COMPONISTEN SCHRIJVEN MUZIEK VOOR DUETS WITH JIM

‘Duets with Jim’ is een persoonlijke muziektheatervoorstelling met muziek van Ron Ford, Morris Kliphuis, Gábor Tarján, Jacob ter Veldhuis en Huba de Graaff.

De voorstelling gaat over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op.

Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid.

Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood. Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Wanneer: wo 6 december, 20:30 uur
Waar: Theater ins Blau in Leiden

Uitvoerenden:
Andrea van Beek, Gareth Davis en Jim Bouwens (tape)

Meer info