wo 6 december – Bimhuis, Amsterdam: nieuw werk winnaar ‘buma boy edgarprijs’ martin fondse op feestelijke avond

De Buma Boy Edgarprijs is dit jaar toegekend aan pianist, blazer, componist en arrangeur Martin Fondse. De prijs wordt uitgereikt op deze door hemzelf samengestelde feestelijke concertavond. Het programma weerspiegelt de in het juryrapport zo gewaardeerde veelzijdigheid en verbindende kracht van de muziek én persoonlijkheid van Martin Fondse.

Fondse heeft musici uitgenodigd door wie hij de afgelopen 25 jaar werd geïnspireerd en gevormd, naast grote talenten waar hij mee werkte als artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. En één schrijver. In verschillende combinaties zullen de volgende artiesten op het podium staan: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin (klarinetten, elektronica), Eric Vloeimans (trompet), Dirk Peter Kölsch (drums), Eric van der Westen (bas), Mete Erker (saxofoons), Morris Kliphuis (hoorn), Remy van Kesteren (harp), Sanne Rambags (zang), Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello), Annie Tangberg (cello) en Kees van Kooten (stem en gedichten).

Op deze avond zal voor het eerst het stuk Hearts uit de nieuwe suite Card Games te horen zijn. Fondse gebruikt hierbij het kaartspel als metafoor voor het leven. Elke kleur krijgt een eigen karakter, persoonlijkheid en betekenis en wordt gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema. In Card Games: Hearts staan vriendschap en liefde centraal.

Wanneer: wo 6 december, 20:30 uur
Waar: Bimhuis in Amsterdam

Meer info