wo 11 april – Laurenskerk, Rotterdam: HANS KOOLMEES BRENGT HOMMAGE AAN CLUB NOW&WOW EN HANS EDUARD MERTS

Domestica Rotterdam presenteert geënsceneerde concerten in de Laurenskerk in Rotterdam. Ze brengen een hommage aan de Rotterdamse kunstcriticus, journalist en oud​programmeur dans- en performance Hans Eduard Merts, die kampt met de ziekte van Parkinson. Hans Koolmees schreef een nieuw werk voor hem: ‘Now&Wow’, tevens een hommage aan de legendarische Rotterdamse club die alweer in 2003 zijn deuren sloot.

Het ensemble schrijft: “Op woensdag 11 april om 20.30 uur in de Laurenskerk presenteren Domestica Rotterdam, de jonge violistes Sedna Heitzman en Machteld Koopmans en schrijver Sanneke van Hassel een indringend muzikaal verhaal over vriendschap en verbondenheid in tijden van ziekte. Dit concert is het derde in de reeks VRIENDEN waarmee Domestica zijn twintig jarig bestaan viert.

Sanneke van Hassel schrijft een portret van de kunstcriticus, journalist en ​oud​programmeur dans- en performance Hans Eduard Merts. In april 2013 wordt bij Hans de diagnose Parkinson gesteld. Van een bruisend leven in de Rotterdamse kunst- en uitgaansscene moet hij nu​ ​vechten om zijn huis uit te komen. En dat doet hij, met hulp van oude en nieuwe vrienden. Op Facebook deelt Hans zijn ziekteproces, afgewisseld met Bijbelcitaten, Bach, Prince, Rotterdamse humor en berichten over de voorbereidingen voor de deep brain stimulation-operatie waar hij zijn hoop op vestigt. Met een onbedwingbare lust for life gaat Hans zijn ziekte te lijf.

Het verhaal van Hans wordt verweven met muziek van Telemann, de centrale componist van de serie. Daarnaast klinken voorgangers als Händel, Posch en Isaac. Ook schrijft de Rotterdamse componist Hans Koolmees een nieuw werk voor het concert onder de toepasselijke titel Now&Wow.”

Wanneer: wo 11 april, 20:30 uur
Waar: Laurenskerk in Rotterdam

Uitvoerenden:
Domestica Rotterdam

Meer info