Vrij 8 februari – Gare du Nord, Basel (Zwitserland): La casella COMBINEERT TSOUPAKI MET OUDE MUZIEK

8 februari – Garde du Nord (Bahnhof für neue Musik), Basel (Zwitserland): Ensemble la casella COMBINEERT TSOUPAKI MET OUDE MUZIEK

Calliope Tsoupaki laat zich graag inspireren door oude muziek en schrijft graag nieuw werk voor vroege instrumenten, zoals MÉLENA IMÍ (2015) voor sopraan cornetto en viola da gamba. Het Zwiterse ensemble La Casella voert het uit in een programma met oude en nieuwe muziek.

Contrasten vormen het leven: Licht en duisternis, overvloed en leegte, feesten en vasten. De klanken van de stem en het historische muziekinstrument de zink worden in dit concert met elkaar verweven. Op het programma staan werken voor twee hoge stemmen uit de Italiaanse vroege barok en hedendaagse muziek, die de rijke expressieve nuances van deze unieke instrumentatie verkennen. De bijzondere klank van de ‘oude’ zink verrijkt de klankwerelden van Nieuwe Muziek op een verrassende manier. Een hoogtepunt van het programma is de wereldpremière van twee speciaal voor dit project gecomponeerde werken van Mathias Deger en Simon MacHale.

Wanneer: Vrijdag 8 februari, 15:00 uur
Waar: Gare du Nord (Bahnhof für neue Musik) in Basel (Zwitserland)

Uitvoerenden:
Ensemble La Casella:Vera Hiltbrunner (sopraan), Jedediah Allen (zink), Bruno Hurtado Gosalvez (Viola da gamba)

Meer info