vr 9 maart – Splendor, Amsterdam: HELEEN HULST SPEELT SOLOSTUKKEN VAN MIUCHEL VAN DER AA EN ALISON ISADORA

De violiste Heleen Hulst speelt ‘Playtime’ voor viool en hi-hat van Alison Isadora en ‘Memo voor viool en cassetterecorder’ van Michel van der Aa.

Heleen Hulst studeerde bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De afgelopen jaren maakte zij deel uit van onder andere het Asko|Schönberg Ensemble, Remix Porto en het Nieuw Ensemble. Recent richt zij zich hiernaast ook meer op de oude muziek en speelt bij het Combattimento Consort, Anima Aeterna en de Van Swieten Society. In 1995 en 1997 nam zij deel aan het Tanglewood Music Festival waar zij beide keren werd onderscheiden met de prijs voor an outstanding violinist.

In 2010 schreef Martijn Padding het vioolconcert White Eagle voor haar en het Asko Ensemble, dit concert is inmiddels op CD verschenen.

Haar brede belangstelling bracht haar tot samenwerkingen met o.a. het Nederlands Dans Theater, Dansgroep Krisztina de Châtel, ZT Hollandia en choreograaf Paul Selwyn Norton.

Met pianist Gerard Bouwhuis vormt zij een duo dat zich vooral toelegt op het repertoire van de 20ste eeuw. Verschillende Nederlandse componisten droegen werk aan hen op waaronder Paul Termos, Cornelis de Bondt, Elmer Schönberger, Peter Adriaansz, Martijn Padding en Guus Janssen.

In 2005 richtten zij samen de kamermuziekgroep Nieuw Amsterdams Peil op; een groep die zich richt op de kamermuziek van de 20ste en 21ste eeuw.

Wanneer: vr 9 maart, 20:30 uur
Waar: Splendor in Amsterdam

Uitvoerenden:
Heleen Hulst (viool)

Meer info