vr 29 september – Zuiderstrandtheater, Den Haag: MAX KNIGGE ZET WINNAARS CHRISTINA CONCOURS IN SCHIJNWERPERS

Het Prinses Christina Concours bestaat vijftig jaar. Dat wordt gevierd met een optreden door het Residentie Orkest. Max Knigge schreef voor dit jubileumconcert ‘Reiziger in de regen’. Vier laureaten van het concours komen in zijn stuk als solisten in de schijnwerpers te staan.

Over Max Knigge:
‘goede muziek is voor mij avontuurlijk, rijk aan variatie en gaat in principe uit van de klank. Zelf probeer ik voor elk ensemble een eigen klank te creëren, waarbij ik graag nauw samenwerk met de uitvoerenden. Een bijkomend gegeven is dat het karakter van de musicus een belangrijk deel van het compositie proces bepaalt, het is ontzettend inspirerend om met bevlogen musici te werken!’

De composities van Max Knigge zijn de afgelopen jaren uitgevoerd door gerenommeerde solisten en ensembles, waaronder het ASKO|Schönberg, Trio Burlesco, Nobuko Imai, Amstel Quartet, Dudok Kwartet en het duo Hochscheid en Van Ruth. In september 2007 ontving Max de tweede prijs van het NOG Jonge Componisten Councours voor zijn orkestwerk Nazomer, oktober 2006 ontving hij de eerste prijs van het Riciotti-Arrangeerconcours. In mei 2010 ging Het Spookschip, een theaterstuk op tekst van Carel Alphenaar, in première in de IJ-salon, uitgevoerd door leden van het Concertgebouw Orkest.

Wanneer: vr 29 september, 20:15 uur

Waar: Zuiderstrandtheater in Den Haag

Uitvoerenden:
Vier prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend

Meer info