vr 22 december – Splendor, Amsterdam: PRISMA STRIJKTRIO SPEELT ‘TEXTURES’ VAN MERIJN BISSCHOPS

Prisma Strijktrio en audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops trekken door het land met nieuwe muziek en fotografie. Met de onuitputtelijke kracht van de natuur in de hoofdrol.

Codex Purpureus (1983) Salvatore Sciarrino
Textures (2017) Merijn Bisschops

Salvatore Sciarrino ziet muziek als onderdeel van de natuur, altijd aanwezig, en zonder bedoeling. Zijn muziek is als licht en schaduw, die subtiel de ruimte inneemt, die kleuren hoorbaar maakt. Codex Purpureus is een intense maar haast geluidloze stroom als *”een vulkaanuitbarsting die men van zeer ver waarneemt”. *

In Textures combineert audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops nieuwe muziek voor Prisma Strijktrio met abstracte landschapsfotografie. De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Bisschops op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om fotos te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd. Hij demonstreert daarmee een scherp oog voor beeldcompositie en detail. De muziek die Bisschops componeerde bij de fotos is zowel sereen als overweldigend. Haarfijn in elkaar grijpende klanktexturen en lagen van minimalistische ritmiek vertolken de oerkrachten die het landschap hebben gevormd en de breekbaarheid ervan. De uitvoering van Textures door Prisma Strijktrio is een kleurrijke concertervaring waarin muziek en fotografie elkaar vleugels geven.

Wanneer: vr 22 december, 20:30 uur
Waar: Splendor in Amsterdam

Uitvoerenden:
Prisma Strijktrio

Meer info