vr 20 april – De Krakeling, Amsterdam: KINDERVOORSTELLING OVER EEN NACHTWAKER MET MUZIEK van Gábor Tarján

De nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie.  Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden. ****Theaterkrant

vanaf 6 jaar – Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol onverwachte wendingen voor de hele familie. Zonder tekst en met een suggestieve soundtrack is er des te meer te zien en te horen. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een plotseling een andere betekenis krijgen?

Wanneer: vr 20 april, 19:00 uur
Waar: De Krakeling in Amsterdam

Uitvoerenden:
concept & regie: Ramses Graus
spel: Noël van Santen
compositie: Gábor Tarján
regieadvies: Monique Corvers
video: Bart Verhoeven
decor & lichtontwerp: Claus den Hartog

Meer info