vr 18 mei – Splendor, Amsterdam: BARONI EN KYRIAKIDES PRESENTEREN INTERACTIEVE GELUIDSKUNST IN MAZE FESTIVAL

In een wereld die steeds meer op een game-omgeving lijkt, onderzoekt MAZE Festival interactieve partituren als manier om de relatie tussen muzikanten, componisten en publiek in twijfel te trekken en opnieuw vorm te geven door middel van gamestrategieën en interactieve elektronica.

Dit is de derde editie van het jaarlijkse festival van MAZE Ensemble: zes in Amsterdam wonende en werkende vooraanstaande musici uit de wereld van de hedendaagse gecomponeerde muziek, jazz, impro en experimentele elektronische muziek. Met wereldpremières en ander werk van innovatieve internationale geluidskunstenaars zoals Marko Ciciliani, Alessandro Bosetti, Alexander Schubert en Claudio Baroni.

Vrijdag 18 mei 18.00 – 19.00
De eerste dag van MAZE Festival bestaat uit twee concerten in Splendor. Om 18:00 uur is de officiële presentatie van Karada, een compositie / interactieve installatie van componist Claudio Baroni en kunstenaar Adi Hollander. In Karada doet geluid kunstobjecten vibreren. Het publiek kan simpelweg luisteren óf op de objecten liggen en de muziek voelen. Het werk is gebaseerd op een boek van de Japanse schrijver Michitaro Tada en is ook gedurende de rest van het festivalweekend nog te bezoeken.

20.30 – 22.00
Na een pauze speelt MAZE Ensemble drie wereldpremières in het tweede concert. Waaronder Renard van de innovatieve geluidskunstenaar Alessandro Bosetti – een audiovisueel werk gebaseerd op een waarzegsessie – en drie delen uit Yannis Kyriakides Trackers; een serie van interactieve partituren gebaseerd op een tekst van Sophocles over de oorsprong van muziek en de vraag wie mee mag doen.

Wanneer: vr 18 mei, Vanaf 18:00 uur
Waar: Splendor in Amsterdam

Uitvoerenden:
MAZE Ensemble

Meer info