Spicy Classics: Music & Space met TEMKO Aart Strootman

Darkness Rises

Gitarist Aart Strootman en zijn ensemble TEMKO spelen tijdens Spicy Classics Darkness Rises waar technologie en muziek samenkomen: de laatste dataset die NASA van Pioneer 10 ontving is omgezet in muziek. Op 22 januari 2003 slaagde NASA er voor het laatst in contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972. Deze transmissie – verzonden over een afstand van 8 miljard kilometer – markeert het laatste dat we van Pioneer 10 hebben gehoord en is tevens het laatste dat de sonde van ons heeft gezien. Uitgerust met de beste technologie uit de jaren ’70, is zij voor eeuwig op reis door de omvangrijke leegte.

Film
Darkness Rises wordt ondersteund door een film van regisseur Dries Alkemade. De film bevat ruimtebeelden die de mysterieuze reis van Pioneer 10 verbeeldt.

Over Aart Strootman
Aart Strootman (1987) bonkt stevig op de deuren van de hedendaagse muziekindustrie. Zijn intelligente en vernieuwende blik op muzikale genres en stijlen beloven een prominente positie in de muziek. Zijn carrière startte gedurende de middelbare school, toen hij lessen kreeg van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison op het Rotterdams Conservatorium. Hierna vervolgde hij zijn studie in Tilburg bij Hein Sanderink waar hij zijn Bachelor of Music cum laude behaalde in 2008. Tijdens zijn Master volgde hij lessen bij onder andere Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en in 2010 behaalde hij het hoogst haalbare cijfer (10/10) op het Conservatorium Fontys & Zuyd. Tegelijkertijd behaalde hij aan hetzelfde instituut een Master in muziektheorie en aan de Universiteit van Utrecht een Master in musicologie.

Als componist is Aart werkzaam voor theatercollectief EELT en schreef hij muziek voor talloze theaterstukken. Daarnaast schreef hij muziek voor ensemble F.C. Jongbloed, DissonArt ensemble, TEMKO en veel solisten waaronder Ramon Lormans, Jacqueline Hamelink en Vincent van Amsterdam.

Over Spicy Classics
Spicy Classics ‘the pepper’ is terug met een nieuwe editie in het Klokgebouw Strijp S/Muziekgieterij/Koepelhal. Klassieke ‘spicy’ muziek, cross-over, Darkness Rises met een biertje in de hand: Spicy Classics is klassieke muziek in een modern jasje.

Wanneer: 18, 19 en 20 januari om 20.30 uur
Waar: Muziekgieterij, Maastricht, Koepelhal, Tilburg en Klokgebouw, Eindhoven

Uitvoerenden:
philharmonie zuidnederland
TEMKO met Aart Strootman

Bron en meer info