Meet the Composer! met Joost Kleppe

Tijdens de concerten van Meet the Composer! klinkt nieuwe muziek op haar best: ontroerend en aanstekelijk, verrassend en tóch herkenbaar. Aan de hand van Stine Jensen, Mike Boddé of Paul Haenen maak je kennis met drie heel verschillende componisten: Chiel Meijering, Aspasia Nasopoulou en Joost Kleppe. Zij laten niet alleen hun mooiste composities horen, maar ook muziek die hen zelf inspireerde: van Bach tot The Beach Boys, van Chopin tot Portugese fado.

Meet Joost Kleppe

We onderzoeken de liefdeskoorts van deze componist die in zijn muziek geïnspireerd wordt door Portugese fado. Lyrische vocale lijnen en een bitterzoete akkoorden vormen de basis van het werk van Joost. Daarnaast is hij ook een fan van het werk van Harry Bannink en Annie MG Schmidt.

Over Joost Kleppe

Joost Kleppe (Amsterdam, 1963) studeerde compositie bij Tristan Keuris aan het Utrechts conservatorium. In 1990 sloot hij zijn studie af met de Prijs voor Compositie. Sindsdien werd hij enige malen geselecteerd voor een internationale beurs. Hij studeerde daarmee in Hongarije, Engeland en Duitsland.

Joost legt zich vooral toe op het schrijven van vocale muziek. Daarbij vormt poëzie of theater dikwijls het uitgangspunt. Kenmerkend voor zijn muziek is een toegankelijke lyriek, een intense hartstochtelijkheid, en een inventieve en speelse ritmiek.

Bijzonder is dat Joost niet alleen voor ‘serieuze’ zangers componeert -zijn werk werd o.a. uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en sopraan Johannette Zomer- maar ook voor zingende acteurs. Zo maakte hij samen met dichter/ acteur Ramsey Nasr de operette-pastische  ‘Leven in Hel’, waarin Annet Malherbe en Jeroen van Koningsbrugge. Met regisseur Pieter Kramer maakte hij ‘Sneeuwwit, een inktzwarte opera, waarin o.a. Loes Luca en Paul R. Kooy.

Programma

WO.25.05 – 20.15 UUR
STINE JENSEN
In de theaterzaal van LUX in Nijmegen

VR.27.05 – 20.30 UUR
MIKE BODDÉ
In Theater Walhalla in Rotterdam

ZO.29.05 – 15.00 UUR
PAUL HAENEN
In het Compagnietheater van Amsterdam

Musici
Armando Possante – Bariton
Bart de kater – Klarinet (onder voorbehoud)
Pianist, nader te bepalen
Speciale gast – Vocals

Tickets via Meet the Composer!

bron: Meet the Composer!