26/11 Max Knigge, Peter Vigh – Something Old, Something New

Max Knigge, Peter Vigh – Something Old, Something New

In dit concert nieuwe werken van jonge Nederlandse componisten: Peter Vigh en Max Knigge. Zij zijn begin 2016 gekoppeld aan enkele van de beste (amateur)koren van Nederland: Audite Nova (Nijmegen), het Brabants Kamerkoor en de Utrechtse Studenten Cantorij. Als afsluiter treedt de winnaar van het Nederlands Koor Festival 2016 op: Koorschool Senta.
Voor elk koor maakt een componist een nieuw werk dat deze middag in première gaat. De koren brengen daarnaast ook eigen repertoire ten gehore. Een mooie gelegenheid om zo verschillende koren te beluisteren én om nieuw Nederlands compositietalent te ontdekken.

Over Max Knigge
Composities van Max Knigge zijn in de loop der jaren uitgevoerd door gerenommeerde solisten en ensembles, waaronder ASKO|Schönberg, Trio Burlesco, Nobuko Imai, Amstel Quartet, Dudok Kwartet en het duo Hochscheid en Van Ruth. In september 2007, werd Max bekroond met de tweede prijs van de NOG Young Composers Competition voor Nazomer, voor orkest. In oktober 2006 ontving hij de eerste prijs in de Riciotti Arrangers Competition. In 2010 ging in Amsterdam in première het podiumwerk Het spookschip, op een tekst geschreven door Carel Alphenaar, uitgevoerd door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Over Peter Vigh

Peter Vigh (1987, Den Haag) is een veelzijdig musicus. Hij speelt sinds zijn negende jaar saxofoon en componeert muziek voor de meest uiteenlopende bezettingen. Als componist debuteerde hij tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in 2003. Zijn composities werden uitgevoerd door onder andere het Nederlands Blazersensemble, Ensemble Ereprijs, duo Sax & Stix, Arnold Marinissen, Michiel Weidner, Brandt Attema, Lucas Vis, het Berlage Saxophone Quartet en het Ricciotti Ensemble. Hij componeerde in opdracht van November Music, de Gaudeamus Muziekweek, het Orgelpark en Radio 4.

Door Audite Nova:
Max Knigge Moeduinen

Door het Brabants Kamerkoor:
Peter Vigh De Grote Wind

Wanneer: 26 november om 12.30 uur
Waar: in Muziekgebouw aan ’t IJ

Meer info

Bron: Muziekgebouw aan ’t IJ, Peter Vigh en Max Knigge.