ma 9 april – Koninklijk Conservatorium, Den Haag: SPRING FESTIVAL KONINKLIJK CONSERVATORIUM ZET OUDE ROTTEN, JONGE COMPONISTEN EN AANSTORMENDE ENSEMBLES IN DE SPOTLIGHTS

Het Spring Festival van het Koninklijk Conservatorium beleeft alweer zijn 51ste editie. Het programma is rijkgeschakeerd: “Ook dit jaar barst de 51ste editie van het Spring Festival van vitaliteit. Naast de enorme hoeveelheid nieuw werk die de afgelopen maanden door de studenten van de afdeling Compositie voor de meest uiteenlopende bezettingen is geschreven, is er speciale aandacht voor het werk van Jan Boerman, die in juni van dit jaar 95 jaar wordt.

Jan Boerman is een van de pioniers van de elektronische muziek en doceerde tientallen jaren  compositie aan het Koninklijk Conservatorium.

Diderik Wagenaar laat zich als pianist horen in zijn nieuwe cyclus ‘Seven inconveniences’ en voert voor het eerst zijn ‘Thelonious Monk medley’ uit. Het resultaat van een lange, diepgaande studie van de ‘goede verkeerde noten’.

De jonge ensembles Kluster5 en But what about presenteren zich met flitsende stukken van studenten. Ensemble Scordatura, een van ’s werelds belangrijkste groepen voor microtonale muziek en bekend door haar interpretaties van composities van Harry Partch, presenteert nieuw microtonaal werk van studenten.

Improvisatie staat ook op het programma: presentaties van de Improv labklas onder leiding van Oscar Jan Hoogland. Ensemble Royaal combineert Stravinsky’s octet met vier nieuw gecomponeerde octetten.

Het Cello Collectief van Larissa Groeneveld, het Viola-ensemble van Michael Zemstov en het ensemble Universe Birds van Georgi Sztojanov presenteren de resultaten van intense samenwerkingen met de compositieklas.

Yannis Kyriakides en zijn studenten werkten samen met studenten van de KAKB in een installatie waarin twee gedemonteerde piano’s een hoofdrol spelen.”

Wanneer: ma 9 april
Waar: Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Korzo

Uitvoerenden:
Diverse musici en ensembles

Meer info