ma 28 mei – De Doelen, Rotterdam : Meriç Artaç LAAT ZICH DOOR SCHILDER EDWARD HOPPER INSPIREREN IN NIEUW WERK VOOR DoelenEnsemble en  Internationaal Danstheater

Het DoelenEnsemble en het Internationaal Danstheater brengen de schilderijen van Edward Hopper tot leven met muziek van Max Richter, Meriç Artaç en Philip Glass en een choreografie van Neel Verdoorn. Een fascinerende muzikale en dansante reis door het werk van een van de meest baanbrekende kunstenaars van de vorige eeuw.

Na de productie ‘Silent Songs’ in seizoen 2015/16, maken het DoelenEnsemble en het Internationaal Danstheater nu een voorstelling over het werk van de realistische kunstschilder Edward Hopper. Een verhaal over ‘de tijd’. Elk schilderij heeft een verhaal voordat het stilstond en lijkt verder te gaan na het ‘fotomoment’. Maar wat dan? Wat was ervoor, wat gebeurde erna? De tijd lijkt uitgerekt. Hoppers schilderijen waren een verzet tegen de moderne vervreemding.

Wanneer: ma 28 mei, 20:15 uur
Waar: De Doelen in Rotterdam

Uitvoerenden:
DoelenEnsemble, Maarten van Veen (piano), Jellantsje de Vries (viool), Ilse Eijsink (klarinet), m.m.v. Internationaal Danstheater, Neel Verdoorn (choreografie)

Meer info