Lustrumconcert 10 jaar Leerorkest

Componist des Vaderlands schreef nieuw muziekstuk voor fagot ter ere van tienjarig bestaan Leerorkest

Koningin Máxima woont woensdag 9 maart 2016 als erevoorzitter van het platform ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’ de viering van het tienjarig bestaan van het Leerorkest bij in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

1088 kinderen spelen en zingen dan met het Nederlands Philharmonisch Orkest, zangers van het koor van De Nationale Opera en verschillende solisten met Tania Kross als aanvoerder. Het repertoire bestaat uit klassiekers – van de Negende Symfonie van Beethoven tot Brand New Day – maar ook een nieuw muziekstuk voor fagot, geschreven voor het Leerorkest door Componist des Vaderlands Willem Jeths. Ook pianist Cor Bakker en wereldster Natalie La Rose treden met de kinderen op. De presentatie is in handen van Margriet Vroomans. De kinderen zijn alle groep 7- en groep 8-leerlingen van zeventien basisscholen in Amsterdam met Leerorkesten.

Koningin Máxima zal bij het concert het handboek voor startende Leerorkest-scholen ‘Zó werkt instrumentaal muziekonderwijs op school’ in ontvangst nemen. Als erevoorzitter zet zij zich samen met het platform van ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’ in voor muziekonderwijs op de basisschool.

 

bron: Leerorkest