Jeths eerste gast in nieuw programma Podium Witteman

In de allereerste uitzending ontvangt Witteman Componist des Vaderlands, Willem Jeths. Hij heeft in opdracht van Podium Witteman een muziekstuk gecomponeerd in het kader van Blue Monday. De compositie wordt uitgevoerd door vocaliste Sterre Konijn en het ensemble Fuse. Ook te gast zijn zanger Guus Meeuwis en pianist/componist Jan Willem Rozenboom. Rozenboom is het brein achter de liedjes van Meeuwis, maar heeft onlangs alle Goldberg Variaties van J.S. Bach op cd opgenomen.

Podium Witteman wordt het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek maar zoekt ook de grenzen op met genres zoals pop, jazz, of wereldmuziek. In de wekelijkse rubriek de Shuffle gaat Mike Boddé samen met een ensemble op avontuur door 400 jaar muziekgeschiedenis.

Bekijk hier de uitzending.