14/1 NTR ZaterdagMatinee – Mayke Nas

Muziek van minimal music-exponenten John Adams en Steve Reich vormen de setting voor een vrolijk werk van de Tilburgse componiste Mayke Nas. Het gerenommeerde Ensemble Modern uit Frankfurt speelt het kersverse Runner plus Reichs bijna even recente Pulse waarin hij lijkt terug te grijpen op de kern van zijn oeuvre: de hartslag die zijn muziek voortstuwt. Van John Adams klinkt de beweeglijke Son of Chamber Symphony. In deze ‘sequel’ op zijn Chamber Symphony blijken tekenfilmmuziek en de vroege Schönberg opeens iets met elkaar gemeen te hebben.

No Reason to Panic
Mayke Nas bewerkte haar tien jaar oude No Reason to Panic speciaal voor Ensemble Modern. Een fraaie titel voor de bezorgde krantenlezer van nu, maar het is vooral goedgemutste muziek. Nas vertelt: ´Muziek is een serieuze aangelegenheid, maar het is ook een kunstvorm die met plezier te maken heeft. Muziek speel je. Componeren is voor mij allereerst een creatief spel met materiaal´.

Voorprogramma
Van 13.40 tot 14.05 uur interviewt Frederike Berntsen Mayke Nas in de Spiegelzaal. Dit voorprogramma is gratis toegankelijk op vertoon van uw concertkaart.

Wanneer: 14 januari 2017 van 14:15- 16:35 uur
Waar: Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam

Uitvoerenden:
Ensemble Modern
Brad Lubman – dirigent

Programma:
Nas – No Reason to Panic (Wereldpremière nieuwe bewerking voor Ensemble Modern, in opdracht van de NTR ZaterdagMatinee, met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten)
J. Adams – Son of Chamber Symphony
Reich – Pulse (Nederlandse première)
Reich – Runner (Nederlandse première)

Bron en lees hier meer.