do 9 november – Verkadefabriek, Den Bosch: BANG ON A CAN ALL STARS SPELEN WERK VAN STROOTMAN EN WALLER

Na het Kronos Quartet in 2014 presenteert November Music wederom een van de iconen van het Amerikaanse muziekleven, namelijk de Bang on a Can All-stars. Concerten van dit New Yorkse ensemble pakken iedere keer uit als één groot avontuur. Sinds 1992 excelleert deze groep topmusici in ultra-dynamische optredens waarin de grenzen geslecht worden tussen minimal, jazz, rock, wereldmuziek en eigentijds gecomponeerd. De erelijst van de All-Stars is adembenemend. Zo werkte het hyperactieve clubje samen met Steve Reich, Ornette Coleman, Tan Dun, Thurston Moore en Philip Glass. Daarnaast voeren ze vanzelfsprekend veel werk uit van de drie inmiddels wereldberoemde oprichters van de Bang on a Can community, de componisten David Lang, Michael Gordon en Julia Wolfe.

Voor de Field Recordings dagen ze componisten van over de hele wereld uit om aan de hand van een zelfgekozen veldopname een nieuw kort werk tussen de vijf à zeven minuten te schrijven. Zo is er een kleurrijke collectie werken ontstaan waaruit de All Stars tijdens November Music enkele hoogtepunten opdienen. Bij enkele werken – onder meer van Christian Marclay en Bryce Dessner – wordt live een begeleidende  film vertoond. Verder klinken er Field Recordings van onder anderen Steve Reich en de drie Bang on a Can oprichters. Ook voegt de Nederlandse componist Aart Strootman, recent winnaar van de Gaudeamus Muziekprijs 2017, in opdracht van November Music een nieuw werk toe aan deze uitgebreide catalogus.

Wanneer: do 9 november, 20:15 uur

Waar: Verkadefabriek in Den Bosch (November Music)

Uitvoerenden:
Ashley Bathgate (cello), Robert Black (contrabas), Vicky Chow (toetsen), David Cossin (percussie), Mark Stewart (elektrische gitaar) en Ken Thomson (klarinetten)

Meer info