do 3 mei – Korzo, Den Haag: MODELO62 HERONTDEKT BAANBREKEND OEUVRE VAN SEDJE HÉMON (1923-2011)

Het Haagse Ensemble Modelo62 speelt een nieuw programma rondom het recent herontdekte werk van de Nederlandse componist en beeldend kunstenares Sedje Hémon (1923-2011). Hémon, die de Shoah overleefde, ontwikkelde een unieke methode om beeld in geluid te vertalen en creëerde verschillende schilderij-composities. Toen ze al in de tachtig was ontwierp ze zelfs een virtual reality museum waar haar werk te zien en te horen was.

Haar oeuvre is ontdekt door Andrius Arutiunian en Marianna Maruyama die zo geïnspireerd raakten door haar werk dat ze besloten om haar gedachtegoed voort te zetten in nieuwe creaties en haar een internationaal podium te geven. Tijdens Documenta 14 zijn haar schilderij-partituren te zien geweest in Kassel en Athene voor meer dan een miljoen bezoekers.

Het programma Hidden Agreements bestaat uit 3 composities van Hémon die al 4 decennia niet zijn uitgevoerd en twee nieuwe composities van Andrius Arutiunian en Marianna Maruyama die geïnspireerd zijn op Hémons multidisciplinaire manier van werken. Thema’s als beweging, repetitieve lichamen, virtual reality en digitaal verval vormen de kern van deze nieuwe werken.

PROGRAMMA
Sedje Hémon – Harmonie
Sedje Hémon – Mouvement d’un Adagio
Sedje Hémon – Lignes Ondulatoires
Marianna Maruyama – nieuw werk
Andrius Arutiunian – nieuw werk

Wanneer: do 3 mei, 20:30 uur
Waar: Korzo in Den Haag

Uitvoerenden:
Modelo62

Meer info