17/11 Benedict Weisser: Conversations with my mother

Benedict Weisser: Conversations with my mother

met Nieuw Amsterdams Peil

De Diamantfabriek presenteert met ‘Conversations with my mother’ de ultieme muziektheatervoorstelling (twee sopranen, een muziekensemble en twee toneelacteurs) over een van de meest grillige, ongrijpbare gevoelens, namelijk de verhouding tussen moeder en zoon. Componist Benedict Weisser en regisseur Matthias Mooij vroegen zeven auteurs, onder wie Tommy Wieringa en Herman Brusselmans, een fictief of autobiografisch telefoongesprek tussen moeder en zoon te schrijven. Met zijn veelkleurige compositie brengt Weisser eenheid aan in de gesprekken, en benadrukt hij universele emoties zoals woede en onmacht, maar ook de tedere zorg en hilarische momenten tussen moeder en zoon.

Over Benedict Weisser
De Amerikaans-Nederlandse componist Benedict Weisser is geboren in New York City in 1967. Zijn Bachelor of Music degree (compositie) behaalde hij in 1989 aan het Oberlin Conservatory (Oberlin, Ohio). In de periode 1989-91 kwam hij naar Nederland waar hij compositie studeerde bij David Porcelijn en Tristan Keuris aan het Utrechts Conservatorium. Toen ontstond zijn voorliefde voor Nederland waar hij zich tien jaar later zou vestigen. Zijn werken zijn geschreven in opdracht van en uitgevoerd door uiteenlopende orkesten en ensembles in de V.S. en Europa zoals het Nederlands Ballet Orkest, de New York Youth Symphony en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Wie:
Compositie – Benedict Weisser
Regie – Matthias Mooij
Sopraan – Young Hee Kim & Keren Motseri
Spel – Bart Klever & Tine Cartuyvels
Muziek – Nieuw Amsterdams Peil
Tekst – Abdelkader Benali, Oscar van den Boogaard, Herman Brusselmans, Omar Dahmani, Marcel Lenssen, Tommy Wieringa & Jibbe Willems

Wanneer: Donderdag 17 november om 20:30 uur

Waar: in de Concertzaal in Tilburg

Meer info

bron: Diamantfabriek en Donemus.