22/11 Arnoud Noordegraaf – Huid

Een slagwerker wrijft, slaat en aait de huid van zijn trommel op zoek naar geluid. Als die huid nog niet ontdaan is van het lichaam veroorzaakt de ritmische aanraking niet alleen een compleet andere klank, maar ook een sensatie voor degene die geslagen of geaaid wordt.

Huid gaat over tastzin en contact op het meest basale niveau. De huid is het grootste menselijke orgaan en omhult alle andere organen. Je kunt ermee aanraken en aangeraakt worden, maar de huid is ook een barrière: je zit je erin opgesloten. In het besef van de tragiek van deze fysieke afscheiding doen de performers een poging om contact te maken.

Met een compositie van Arnoud Noordegraaf gaan de slagwerkers van Slagwerk Den Haag op zoek naar de akoestiek en de trilling van vel. De fysieke performers van Schweigman& onderwerpen hun lichaam aan de ontdekkingstocht naar het primaire contactorgaan. Beweging, ritme en geluid smelten samen in de voorstelling, vormgegeven door Schweigman&s vaste scenograaf Theun Mosk.

Over Arnoud Noordegraaf
Arnoud Noordegraaf (1974) is een componist die in zijn werk niet bang is van een sterk verhaal en af en toe een gezonde dosis humor. Zijn producties vormen een klasse apart binnen de Nederlandse hedendaagse muziek, een combinatie van interdisciplinaire media in composities en theatrale vormen, wat resulteert in ‘een opmerkelijke eenheid in stijl en sfeer’ (NRC Handelsblad). Noordegraaf studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met Gilius van Bergeijk, Martijn Padding en Louis Andriessen. Ook studeerde hij voor een jaar, voorafgaand aan zijn compositie studie, theater aan de theaterschool Maastricht.

Wanneer: 22—26 november
Waar: Frascati, Amsterdam

Wanneer: 29+30november en 1 december
Waar: Korzo, Den Haag

Wanneer: 9+10 december
Waar: Toneelschuur, Haarlem

Wanneer: 16+17 december
Waar: Grand Theater, Groningen

Wanneer: 22+23 december
Waar: Podium Hoge Woerd, De Meern

Wanneer: 11 januari
Waar: Rotterdamse Schouwburg

Bron: Rotterdamse Schouwburg