6/1 Tristan Keuris, Daan Manneke

Het Van Baerle Trio speelt op 6 januari o.a. werk van de componisten Tristan Keuris en Daan Manneke. Het Pianotrio van Tristan Keuris is expressief, romantisch en lyrisch van opzet, en voegt zich heel logisch en vanzelfsprekend in een oude kamermuziektraditie. Daan Mannekes Tombeau pour Ton de Leeuw sluit weer naadloos aan bij de impressionistische klanken van Ravel.

Over Tristan Keuris
Tristan Keuris (1946-1996) is altijd een buitenbeentje gebleven in het Nederlandse muziekleven. ‘Ik hoor niet tot een groep, en ook niet tot een generatie’, zei hij eens. Als student van Ton de Leeuw maakte hij zich aanvankelijk de toen geldende principes van het serialisme eigen, maar wierp dit grauwe juk al snel van zich af. Niet Schönberg,

Over Daan Manneke
Daan Manneke (1939) begint zijn muzikale carrière als organist. Later wordt hij docent aan het Amsterdams Conservatorium. Zijn oeuvre, grotendeels in opdracht tot stand gekomen, richt zich vooral op geestelijke muziek en kamermuziek. Het mooiste compliment, vindt de componist, kreeg hij van muziektijdschrift Luister: “Daan Manneke is de Sweelinck van de 20e eeuw.”

Wanneer: vrijdag 6 januari om 20.15 uur
Waar: TivoliVredenburg in Utrecht

Programma:
Beethoven – Pianotrio nr. 1
Keuris – Pianotrio
Manneke – Tombeau pour Ton de Leeuw, versie voor viool, cello en piano
Ravel – Pianotrio

Uitvoerenden:
Van Baerle Trio
Hannes Minnaar, piano
Maria Milstein, violin
Gideon den Herder, cello

Meer info