29/11 o.a. Martin van Hees, Jennifer Heins, Isa Goldschmeding

Vissenkommen, de kalimba en een gedicht uit Estland; zomaar wat inspiratiebronnen van componisten die voor het jonge, Haagse ensemble Kluster5 muziek schreven.

Over Martin van Hees
Martin van Hees (Groningen 1990) is, volgens zijn professor Zoran Dukic, een musicus met “outstanding musical expression”. Martin slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek. Tijdens zijn studie had Martin de eer om te soleren bij het Atheneum Kamer Orkest met de uitvoering van het Concierto de Aranjuez van J. Rodrigo. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten waaronder hedendaagse muziek, kamermuziek en samenwerking met dans.

Over Jennifer Heins

Jennifer Heins studeert momenteel klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jennifer heeft tijdens haar Bachelor opleiding gestudeerd bij de docenten: Hans Zonderop, Fedor Teunisse, Theun van Nieuwburg en Peppie Wiersma. Onlangs heeft ze haar Bacheloreindexamen behaald met het cijfer negen. In september 2015 begint Jennifer aan haar Masteropleiding.

Over Isa Goldschmeding
Isa Goldschmeding studeerde bij Axel Strauss aan het San Francisco Conservatory of Music en behaalde haar Bachelor- en Masterdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als student van Theodora Geraets en Ilona Sie Dhian Ho. Ze volgde de orkestmaster bij het Residentie Orkest, en had lessen bij Theo Olof, Peter Brunt, Phillippe Graffin en Isabelle van Keulen en het Osiris trio. Isa houdt erg van kamermuziek, en heeft een speciale belangstelling voor moderne muziek.

Over Kluster5

Kluster5 is een jong, Haags ensemble. De ongewone bezetting van viool, saxofoon, slagwerk, gitaar en piano zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen, van hedendaags klassiek tot crossover richting jazz. Door het spelen van nieuwe werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn, laat het kwintet een nog ongehoord, modern geluid horen.

Wanneer: 29 november 2016 om 20.30 uur
Waar: in De Link in het Cenakel, Tilburg

Meer info via De Link

Programma:
Martin van Hees (1990) – Abakaba (2016)
Brisa Fumero (1991) – Oda al párpado de un pez (Ode to the eyelid of a fish) (2016)
Yael Levy (1983) – Goldfish (2016)
Maria Rostovtseva (1988) – Trouble doesn’t shout when it arrives, but does it shout when it leaves? (2016)
Jennifer Heins (1993) – De Eerste (2016)
Paolo Griffin (1991) – Palindromes & Melodies (2016)
Isa Goldschmeding (1990) – Phthalo Green (2016)
Molly Joyce (1992) – Lost and Found (2016)

Uitvoerenden:
Isa Goldschmeding – viool
Daan van Koppen – saxofoon
Martin van Hees – gitaar
Jennifer Heins – slagwerk
Tim Sabel – piano

Bron: De Link en Kluster5