28/12 Evelien van den Broek

In haar muziekvoorstelling “False Memories – I Clearly Recall Being Able To Breathe Under Water As A Child” verkent componiste en zangeres Evelien van den Broek de dwaalwegen van ons herinneringsvermogen. Ze heeft een kleurrijk ensemble om zich heen verzameld bestaande uit toetsenist Tony Roe, trombonist Koen Kaptijn, slagwerker/elektronicawizard Richard van Kruysdijk en visual artist Marcel Wierckx.

Van den Broek liet zich inspireren door de bonte verzameling teksten uit het False Memory Archive van de Britse kunstenaar A.R. Hopwood. Een archief bestaande uit anoniem ingezonden herinneringen aan gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden.

Over Evelien van den Broek
Evelien van den Broek is componist, performer en singer-songwriter. Onder de naam KUrKKU maakt zij songs met solostem, Wii game controllers, elektronica en een vijf speaker installatie. Ze is lid van het grensoverschrijdende indietronica trio Daisy Bell. In de voorstelling Year Without A Summer verbond zij gamelan instrumenten met rauwe beats, elektronische ‘glissando bassen’ en meerstemmige zang. Ze zong in Dyane Donck’s multimedia voorstelling The Obscure Thoughts of Isabella Green en schreef muziek voor een groot aantal documentaires, voor theater, moderne dans, performance installaties en geluidswandelingen.

Wanneer: woensdag 28 december om 20.30 uur
Waar: Intro Werkplaats in Maastricht

Programma:
False Memories is een voorstelling met songs op het snijvlak van experimentele pop, elektronica en modern klassiek. Ergens tussen de eigenzinnige pop van Björk en My Brightest Diamond en de compositorische folkfantasieën van Kurt Weill.

Uitvoerenden:
Evelien van den Broek (Daisy Bell, KUrKKU) – compositie/zang/elektronica
Tony Roe (Tin Men and the Telephone) – synths
Koen Kaptijn (7090, New Trombone Collective, David Kweksilber Big Band) – trombone/elektronica
Richard van Kruysdijk (Daisy Bell, Phallus Dei, Strange Attractor, Cut Worms) – slagwerk/elektronica
Marcel Wierckx – ontwerp interactieve video
A.R. Hopwood – teksten (False Memory Archive)
Ate Jan van Kampen – lichtontwerp

Meer info