23/11 Robin de Raaff – TROMP concours Halve Finale

Tijdens het tweejaarlijkse TROMP concours presenteren de kandidaten in de halve finale zich met onder meer het verplichte finalewerk dat Robin de Raaff speciaal voor TROMP schreef, Contradictie V. Schitterende recitals met een spannend slot, want aan het einde maakt de jury de drie finalisten bekend.

Over Robin de Raaff
Robin de Raaff werd geboren op 5 december 1968 in Breda, Nederland. Hij groeide op in een zeer muzikale familie waar klassieke muziek en populaire muziek deel uit maakten van zijn dagelijkse leven. De Raaff studeerde als eerste compositie bij Geert van Keulen en later met Theo Loevendie, met wie hij cum laude afstudeerde in 1997. In 1999 had De Raaff het speciale voorrecht te worden uitgenodigd om te werken als enige compositie student van George Benjamin aan het Royal College of Music in Londen, waar hij ook studeerde bij Julian Anderson.

Over TROMP concours
Het tweejaarlijkse TROMP concours, opgericht in Eindhoven in 1971 door dr Theo Tromp, voormalig vice-president van Philips, creëert kansen en een internationaal podium voor getalenteerde musici. Sinds de specialisatie in slagwerk in 2010, is het Nederlandse concours uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende concours voor solo percussie. Met masterclasses, compositieopdrachten voor nieuw repertoire en het bereiken van nieuw (slagwerk)publiek, investeert TROMP in de toekomst van haar laureaten en percussie in het algemeen.

Wanneer: woensdag 23 november om 11.00 uur

Waar: Muziekgebouw Eindhoven

Meer info

Bron: TROMP concours 2016